Naslovnica Sport Đoković uplatio bolnici u Novom Pazaru

Đoković uplatio bolnici u Novom Pazaru

270

Beograd — Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uplatio je danas pet miliona dinara (42.500 eura) Opštoj bolnici u Novom Pazaru za pomoć u borbi protiv virusa korona.

Đoković je, imajući u vidu tešku situaciju u tom gradu, lično kontaktirao rukovodstvo bolnice i ponudio da “Fondacija Đoković” odmah kupi sve što je neophodno za liječenje zaraženih virusom korona.

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović je rekao da su uplaćena sredstva za kupovinu zaštitne opreme, lijekova i medicinskih aparata, a da je dogovor da sljedeće nedjelje uplati još koliko bude potrebno.

“U pitanju je velika pomoć, ubjedljivo najveća koju je Novi Pazar dobio. U ime svih građana Novog Pazara i svih zdravstvenih radnika zahvaljujem na pomoći koja će biti iskorištena za ovu borbu i za kupovinu zaštitne opreme, medicinskih aparata i lijekova”, istakao je Ćorović za Tanjug.

Đoković, koji je i sam zaražen virusom korona, na početku pandemije uplatio je milion eura pomoći Srbiji za kupovinu medicinske opreme, a značajna finansijska sredstva donirao je i Italiji, zemlji koja je najviše bila pogođena virusom, prenose federalna.ba i Srna.

(StarMo)