Naslovnica Sport Đoković slavio u Rimu

Đoković slavio u Rimu

173

Rim — Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je masters u Rimu, pošto je u finalu pobijedio 15. igrača sveta Argentinca Diega Schwartzmana poslije dva seta, 7:5, 6:3.

Prvi teniser svijeta pobijedio je poslije sat i 53 minuta i osvojio rekordnu 36. titulu iz masters serije, u 52. finalu.

Schwartzman je dobro počeo meč, napravio je dva breaka i poveo je sa 3:0. U četvrtom gemu Đoković je vratio break, poslije duple servis greške Schwartzmana, a zatim je vezao tri gema i preokrenuo na 4:3, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Obojica su poslije toga osvajali gemove na svoje servise, sve do 12. kada je prvi teniser svijeta napravio break i poveo u meču.

U prva dva gema drugog seta obojica su napravili po break, poslije toga bili su sigurni prilikom svojih servisa, sve do osmog gema, kada je Đoković ponovo oduzeo servis Schwartzmanu i poveo sa 5:3. U narednom gemu servirao je za pobjedu, iskoristio je treću meč loptu i osvojio titulu.

Đoković je igrao u 10. finalu u Rimu i osvojio petu titulu, dok je Schwartzman prvi put igrao u finalu nekog masters turnira.

(StarMo)