Naslovnica Sport Đoković: Pozitivna strana karantina

Đoković: Pozitivna strana karantina

217

Sarajevo/Beograd — Srbijanski teniser Novak Đoković pozvao je danas ljude da ostanu u izolaciji i da je karantin zbog pandemije korona virusa dobro došao.

“Iskreno smatram da je karantin sada mnogim ljudima dobro došao. Barem meni jeste. Dozvoljava mi da provodim kvalitetno vrijeme sa porodicom. Da se smijem, volim, ljubim, grlim do besvijesti sa njima. Da shvatim koliko te naizgled jednostavne stvari čine život ispunjenijim i kompletnijim”, napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Đoković je istakao da se moli za sve ljude, posebno za one kojima je podrška najviše potrebna, da ozdrave i da svi zajedno prebrodimo virus.

“Mnogo ljudi pati i sada je neophodno da se svi ujedinimo i kolektivno shvatimo šta nam je najbolje činiti kako bismo se iz svega izdigli zdraviji, mudriji i zahvalniji”, napisao je Đoković.

On je izrazio zahvalnost medicinskim radnicima na velikoj požrtvovanosti i energiji koju ulažu.

Ljude je zamolio da ostanu u kući kako bi se ljekarskom osoblju pomoglo da što bolje i efikasnije rade i pomažu onima koji su kritično.

“Pokušajmo da ih ne opterećujemo još više”, istakao je najbolji teniser svijeta.

Prema njegovim riječima, stalna kretnja je karakteristična, ali ostankom kod kuće će se pomoći da se virus ne širi i dodatno optereti sve, a da će svi imati dodatno vrijeme da posvete sebi.

On je u opširnoj poruci između ostalog naveo da je izolacija način da se “pomogne majci prirodi da se brže oporavi”.

“Svi smo povezani sa jednim Izvorom koji nam daje ljubav i snagu da ovakve trenutke vidimo kao priliku za rast. Sada se nadam da ćemo svi shvatiti koliko djela svakog pojedinca utiču na opšte stanje nacije i planete. Bog vas sve blagoslovio i želim vam svima zdravlje, ljubav i mir”, izjavio je Đoković.

Izrazio je veliku zahvalnost svim zemljama koje se uzajamno pomažu u teškim trenucima, a posebno je istakao Kinu.

“Kina koja je veliku muku pretrpjela u borbi sa virusom šalje nesebično svoju pomoć Srbiji kroz svoje medicinske stručnjake i opremu koja će nam mnogo značiti”, rekao je Đoković i zahvalio toj državi na kineskom jeziku, prenose federalna.ba i Beta.

(StarMo)