Naslovnica Mostar Dječiji dom Mostar se “ponovio” – Donacija stigla iz “Mikrofina”

Dječiji dom Mostar se “ponovio” – Donacija stigla iz “Mikrofina”

145

Mostar — U Dječijem domu Mostar u utorak je upriličena primopredaja donacije MKD Mikrofin.

Zvaničnom uručenju, zajedno sa direktoricom Doma Dalidom Demirović, prisustvovali su i predstavnici Uprave MKD Mikrofina, direktor Mladen Bosnić i Milijana Čavić, izvršni direktor Mikrofina.

U okviru ove donacije završeni su svi radovi i nabavke koji podrazumijevaju zamjenu stolarije, preuređenja i opremanja na smještajnoj jedinici za mlade preko 16 godina.

Zamjenjeni su i svi vanjski otvori na objektu, preuređene su sobe, dnevni boravak i pomoćne prostorije koje su sada okrečene te opremljene namještajem, uređajima i svim potrebnim artiklima.

Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin, navela je kako su u Mikrofinu ponosni što doprinose ljepšem i funkcionalnijem prostoru za boravak srednjoškolcima i studentima Doma u Mostaru.

„Najbolji način da proslavimo 25 godina uspješnog poslovanja je da nesebično doprinesemo djeci i mladima, u ovom slučaju da srednjoškolcima i studentima Doma u Mostaru obezbijedimo ljepši i funkcionalniji prostor za boravak. Ponosni smo što nakon Banje Luke, možemo da doniramo sredstva i u Mostaru, ali i još nekim gradovima u BiH koje imamo u planu “, istakla je Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

Dalida Demirović, direktorica Dječijeg doma „Mostar“, kazala je da je “ovo zaista ogromna promjena i da su iznimno srećni što će sada naši studenti i srednjoškolci imati bolje uslove za učenje, ali i ugodnije provoditi slobodno vrijeme”.

– Želim da se zahvalim Mikrokreditnom društvu Mikrofin jer su ovako značajnom donacijom uljepšali boravak naše djece i što su se pokazali kao pravi prijatelji našeg doma, navela je Dalida Demirović, direktorica Dječijeg doma „Mostar“.

(StarMo)