Naslovnica Mostar Direktor SKB Mostar: “Jedina bolnica za Hrvate – Samo HDZ”

Direktor SKB Mostar: “Jedina bolnica za Hrvate – Samo HDZ”

897
Kvesić tokom obraćanja novinarima

Mostar — Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru, progovorio je za hrvatski portal 24sata.hr o doniciji ovoj bolnici od 43 miliona kuna, koju je nedavno dala Vlada RH.

Kvesić tako naglašava kako je “osnovna i ustavna obveza Hrvatske pomagati hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini”.

A s druge strane, iskreno, mi već imamo dovoljno zapostavljanja od onih koji nas ne bi trebali zapostavljati. Još da nas zapostavi i Hrvatska, to bi tek bilo strašno. A onda – gdje s pacijentima? Gdje bi Hrvatska s njima? – zapitao se direktor Kvesić, koji je nedavno skandalizirao cijelu regiju svojim tragikomičnim izjavama na početku epidemije koronavirusa u Mostaru. Tako je na internet medijma pravi “hit”, postala Kvesićeva izjava kako virus u SKB Mostar “nije uša’ sprida, nego sazad”.

Odobravajući donaciju od strane Vlade RH, koja smatra, “i nije neki novac”, Kvesić naglašava da je SKB je “jedina bolnica za tercijarnu razinu za Hrvate, te da će je oni čuvat'”.

– Da ne bi krivo shvatili, nama to dobro dođe, nama je to fantastično, ali potreba je, jer bolnici treba velika pomoć, a i ovaj narod je hrvatski narod. Treba malo više empatije – zaključuje dorektor Kvesić.

Na tvrdnje portala 24sata.hr da HDZ ovim potezom “kupuje glasače u Hercegovini”, Kvesić kaže kako “nema druge opcije u BiH nego stalno – HDZ”.

– Iskreno, imali smo nekakvih drugih opcija i to je bio kaos. Samo HDZ. To je to. Ne trebaju se bojati za glasove, he-he. A ovo, to je pomoć za bolesne, ne za politiku. Idemo dalje – zaključuje Kvesić.

Cijeli razgovor je na ovom LINKU…

(StarMo)