Naslovnica Sport Dinamo: Svi pristali na smanjenje plate, osim…

Dinamo: Svi pristali na smanjenje plate, osim…

468
foto: arhiva - ilustracija

Zagreb — Hrvatski fudbalski šampion Dinamo zbog pandemije koronavirusa odlučio je smanjiti plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjeseci. Međutim, čini se kako su igrači to odbili.

Prema posljednjim informacijama igrači su odbili potpisati odluku kluba o smanjenju primanja, prenijeli su hrvatski mediji.

Dokazuje to i saopćenje koje je klub objavio u srijedu i u kojem se zagrebački klub zahvaljuju zaposlenima u klubu, B timu i fudbalskoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o neophodnom smanjenju plata u periodu do 30. septembra 2020. godine. Klub se zahvalio svima osim prvom sastavu.

“Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka koju nije bilo lako donijeti. Neophodna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su fudbal i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu”, poručili su iz kluba.

Dinamo je u utorak donio odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatit u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

“Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebno na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. Da bismo u tome uspjeli, svi u klubu moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi,” objavili su iz Dinama.

(StarMo)