Naslovnica Sport Dinamo: Mamiću dvostruka funkcija

Dinamo: Mamiću dvostruka funkcija

270
Screenshot: YouTube

Zagreb — Nakon što je ih je odbio slovenački stručnjak Matjaž Kek, “Modri” su odustali od potrage za novim trenerom. Tim hrvatskog fudbalskog šampiona i dalje će voditi Zoran Mamić.

Uprava GNK Dinamo donijela je odluku o imenovanju Zorana Mamića za glavnog trenera prvog tima kluba.

“Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten ekipe, dugogodišnji sportski direktor, a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sistem Dinama. To je posebno važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su naše ambicije osvajanje nove titule šampiona Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga,” poručili su iz kluba, prenose hrvatski mediji.

Dinamo je u trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojio pet trofeja, igrao je Evropsku ligu, te Ligu prvaka.

“Mamić je u tom periodu promovirao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Josipa Brekala, Amera Gojaka. Uspjesi koje je Zoran Mamić ostvario i u svojoj inostranoj trenerskoj karijeri u kojoj je sa Al Ainom igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva dodatno osnažuju odluku o njegovoj imenovanju na mjesto trenera 1. tima GNK Dinamo”, dodali su iz Maksimira.

Uz posao glavnog trenera Zoran Mamić će zadržati i funkciju sportskog direktora.

“Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo s racionalizacijom i odgovornim poslovanjem prema svjetskoj ekonomskoj krizi uzrokovanoj pandemijom COVID 19,” dodali su iz kluba.

(StarMo)