Naslovnica Sport “Dijete Veleža”/ Kajtaz pisao Zeljkoviću i Savezu: Ovo je moj posljednji savjet!

“Dijete Veleža”/ Kajtaz pisao Zeljkoviću i Savezu: Ovo je moj posljednji savjet!

499
foto arhiva

Mostar — Bivši Veležov as i savjetnik u Fudbalskom/Nogometnom savezu BiH, Sead Kajtaz, uputio je u četvrtak pismo liderima F/NS BiH, na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Portal StarMo.ba došao je u psojed ovog pisma, kojeg ekskluzivno objavljujemo u cjelini.

“Vezano za navode Vice Zeljkovića predsjednika F/NS BiH u tekstu pod naslovom ‘Veležu slijede žestoke kazne’, o tome kako je za sve kriv predsjednik Hasić, u kojem se spominje moje ime kao ‘legende’ Veleža, a radi pojašnjenja i istine gosp. Vice Zeljkoviću napominjem sljedeće:

Tačno je da sam rekao da sam razočaran događajima na utakmici između FK Velež i FK Borac i da žalim zbog istih. Također sam rekao da po meni nije postojao prekršaj za Borac iz kog je pao prvi gol, što je promijenilo tok čitave utakmice, koja bi rezultatski bila potpuno drugačija.

Tokom čitavog meča glavni sudija je bio tendenciozan i donosio odluke na štetu Veleža, čime je izazvao neraspoloženje na stadionu, što je moglo izazvati nesagledive posljedice po službena lica na stadionu ‘Rođeni’.

Ovim putem predlažem da se uvede VAR-tehnologija kako bi greške sudija smanjila na minimum.

Poštovani predsjedniče i rukovodstvo F/NS BiH, dobro bi bilo da počnete uvoditi iste aršine, za sve koji rade i takmiče se u FSBiH, a što nije teško, jer treba samo primjenjivati Statut i pravilnike, čime bi sačuvali ugled i dostojanstvo predsjednika Saveza, a način na koji to danas radite protiv mog Veleža vodi i Vas i savez u jednosmjernu ulicu.

Ovo je posljednji savjet koji vam dajem kao vaš savjetnik, te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u F/NS BiH, jer što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti jer ja sam bio i ostajem dijete Veleža”, stoji u Kajtazovom pismu ostavke.

(StarMo)