Naslovnica Život Dijelovi New Yorka će se opet zatvoriti zbog Covida-19

Dijelovi New Yorka će se opet zatvoriti zbog Covida-19

165
foto arhiva

New York — New York predviđa zatvaranje škola, restorana i trgovina koji nisu nužne u devet četvrti Brooklyna i Queensa gdje je u velikom porastu broj novooboljelih od Covid-19, nakon mjeseci iznimno opreznog popuštanja mjera ograničenja.

– Predlažem od 07. 10. zatvorimo sve škole i trgovine koje nisu nužne u devet četvrti, izjavio je demokratski gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio na konferenciji za novinare. On je naglasio da očekuje pristanak guvernera države, Andrewa Cuoma kao potvrdu te odluke.

Ako ta mjera bude potvrđena, prvi put će američka metropola morati ponovo uvesti mjere ograničenja nakon što je bila model opreza i dobrog vođenja epidemije nakon jakog udara pandemije u proljeće kada je umrlo 24.000 ljudi.

– Njujorčani su naporno radili na obuzdavanju covida-19 i ovaj prijedlog ne iznosimo olako, naglasio je gradonačelnik te dodao da ipak “u gradu znanost ima glavnu riječ u odlukama i radimo ono što nam je preporučeno”, dodao je implicitno kritizirajući Trumpovu vladu i republikance optužene da su olako shvatili virus.

(StarMo)