Naslovnica Sport Digla se “frka” u Italiji

Digla se “frka” u Italiji

362

Torina — Menadžer Intera Antonio Conte negirao je kako pokušava da se vrati na klupu bivšeg kluba Juventusa.

Conteov Inter ostao je iza Juventusa u borbi za Scudetto, mada mu se mora odati priznanje za sjajno obavljen posao na Giuseppe Meazzi. Sve glasnije se piše o Conteovom odlasku zbog loših odnosa s čelnicima kluba, a sada mediji u Italiji tvrde da je Conte spreman da naslijedi Maurzija Sarrija na klupi Stare dame, piše SportSport.ba.

Čak mnogi smatraju da Conte namjerno traži svađe s čelnicima Intera kako bi mu dali otkaz, te kako bi bio slobodan da pređe u Juventus ukoliko se za to ukaže šansa. Bivši selektor Italije odmah je negirao takve navode italijanskie štampe.

“U vezi s člankom objavljenim danas na Repubblica.it, kategorično negiram da sam razgovarao s nekim iz Juventusa s pitanjem da li će otpustiti Sarrija. Založio sam se za trogodišnji projekat Intera i, kao i uvijek do sada, naporno ću se boriti da ostvarimo zacrtane ciljeve”, poručio je Conte.

Nakon što je ostao bez trofeja u Italiji, Conteova jedina šansa je Evropska liga i u augustu će Nerazzurri pokušati da podignu pehar, mada imaju dosta tešku konkurenciju na tom putu.

(StarMo)