Naslovnica Politika DF: Zna se ko je glasao protiv reformskih zakona

DF: Zna se ko je glasao protiv reformskih zakona

115
Željko Komšić

Sarajevo — Povodom izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića koji ustvrdio kako su „kočničari iz Sarajeva” najodgovorniji što Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji, Demokratska fronta u saopštenju za javnost naglašava da niko iz Sarajeva, bilo da dolazi iz partija na vlasti ili u opoziciji, nije glasao protiv reformskih zakona, nego su to uradili upravo Dragan Čović i njegov proruski partner Milorad Dodik.

“Besramne laži koje izriče Dragan Čović u funkciji su prikrivanja njegovog i HDZ-ovog antidržavnog djelovanja. Čović i HDZ žele odgovornost za nedobijanje kandidatskog statusa prebaciti na stranke koje su u Parlamentu BiH glasale za reformske zakone a to su i DF, SDP, SDA, Naša stranka i SBB.

Pozivamo Delegaciju Evropske unije u Bosni i Hercegovini da hitno predloži uvođenje sankcija od strane EU Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, zbog blokiranja reformskih zakona i da prekinu šutnju o tome koja ide na štetu Bosne i Hercegovine. Ukoliko Delegacija EU u BiH odbije da to uradi, smatrat će se saučesnikom u blokadi evropskog puta BiH”, saopšteno je iz DF-a, prenosi Patria.

(StarMo)