Naslovnica Politika DF: Ubuduće građani BiH neće u Hrvatsku na more

DF: Ubuduće građani BiH neće u Hrvatsku na more

354
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Demokratska fronta poziva Vladu Republike Hrvatske da povuče restriktivne mjere koje se tiču ulaska građana Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

“Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Republiku Hrvatsku omogućava samo građanima BiH koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprečavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dvije države nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije. Brojni građani Bosne i Hercegovine, a među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju se duboko uvrijeđenima zbog ovakve odluke. Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa na koje se Vlada Republike Hrvatske često poziva, preispita i povuče pomenutu odluku”, poručuju iz DF-a.

“Ukoliko ovakva odluka ostane na snazi, sigurno je da u budućnosti Hrvatska neće biti prvi izbor građana Bosne i Hercegovine koji obično ljetuju na Jadranu i svoj novac ostavljaju u Hrvatskoj”, dodaje se u saopćenju, prenosi Patria.

(StarMo)