Naslovnica Politika DF: U Konjic uputiti infektologe i epidemiologe

DF: U Konjic uputiti infektologe i epidemiologe

332

Sarajevo — Demokratska fronta (DF) u saopštenju za javnost predlaže da Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercevine, Krizni štab FBiH, te Zavod za javno zdravstvo u koordinaciji sa kantonalnim ministarstvima zdravstva, oforme i u Konjic upute tim infektologa i epidemiologa koji nedostaju zdravstvenim ustanovama u ovoj općini.

“Solidarnost sa zdravstvenim radnicima u Konjicu, koji je najugroženiji grad u FBiH, sada je prijeko potrebna, te smatramo da se konačno moraju uvažiti apeli zdravstvenih radnika u Konjicu za pomoć koja im je potrebna”, navode u saopćenju.

Dalje navode da načelnik Općine Konjic, Emir Bubalo, i lokalne vlasti moraju pokušati iznaći prostora za adekvatne izolatorije s obzirom da je izolatorij u motelu Konjic nedovoljan i jedva podesan za prijem pacijenata koji bi uslijed povećanja broja oboljelih morali biti zbrinuti.

“Još jednom pozivamo Vladu HNK da izdvoji primjerena sredstva za pomoć Konjicu u borbi protiv koronavirusa, jer je dosadašnje izdvajanje za Konjic bilo u onom iznosu koji je ponižavajući za građane Konjica koji pune budžet HNK, a ne budžet Grada Zagreba”, saopšteno je iz DF-a.

(StarMo)