Naslovnica Izdvojeno DF: Spriječiti “Čovićevo i Dodikovo ovladavanje Mostarom”

DF: Spriječiti “Čovićevo i Dodikovo ovladavanje Mostarom”

253
predsjednik DF-a, Željko Komšić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo/Mostar — Demokratska fronta (DF) oglasila se saopštenjem za javnost u kojem pozivaju da se zajedničkim nastupom probosanskih stranaka spriječi “Čovićevo i Dodikovo ovladavanje Mostarom”.

“Imajući u vidu javno istaknut plan Dragana Čovića i Milorada Dodika da zajedničkim snagama pokušaju doći do vijećničke većine u Gradskom vijeću Grada Mostara, Demokratska fronta još jednom poziva sve probosanski orijentirane stranke na zajednički nastup na lokalnim izborima u Mostaru.

Lokalni izbori u Mostaru nisu ni vrijeme ni mjesto za ideološke podjele na desnicu i ljevicu, nego su i mjesto i vrijeme za zajednički nastup svih probosanskih stranaka i pokušaj zaustavljanja osovine Čović – Dodik u njihovoj namjeri da ovladaju Mostarom i tako produže ionako dugu vladavinu HDZ-a”, mnavodi se u saopštenju.

Iz DF-a ističu i kako postoje brojne druge općine i gradovi u Bosni i Hercegovini, gdje se može dijeliti na desnicu i ljevicu, pa i prepirati oko toga, ako treba, “ali u Mostaru to ne bi smio biti slučaj”.

(StarMo)