Naslovnica Politika DF: Predstoji “bitka” za izmjene Izbornog zakona

DF: Predstoji “bitka” za izmjene Izbornog zakona

377

Sarajevo — Demokratska fronta (DF) BiH u saopštenju za javnost u utorak pozdravila je i zvanično dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa u sjedište NATO-a Briselu.

“Čestitamo svim probosanskim političkim snagama koje su se zalagale za okončanje ovog procesa i deblokadu NATO puta Bosne i Hercegovine. Ipak, najveću zaslugu za ovu političku pobjedu nose građani BiH koji nisu nasjeli na manipulacije, i koji su podržali tu borbu”, stoji u saopštenju DF-a.

Bosna i Hercegovina je nakon niza godina izdejstvovala veliku pobjedu na vanjskopolitičkom planu, i ona će u budućnosti imati pozitivne efekte, smatraju u toj političkoj partiji.

U saopštenju dalje stoji kako sada pred Bosnom i Hercegovinom stoji bitka na unutrašnjem političkom planu. “Bitka za izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti jednakopravnost svih građana i otkloniti mogućnost instaliranja plavih, crvenih i zelenih biračkih kutija kako to žele pojedine političke opcije.

U toj borbi ne očekujemo bilo kakvu pomoć onih koji su pozivali na odustajanje od NATO puta BiH. Jedino što očekujemo i u što vjerujemo jeste da će građani BiH prepoznati one političke snage koje ključna politička pitanja po državu stavljaju iznad svakog drugog političkog interesa”, navodi se u saopštenju DF-a.

(StarMo)