Naslovnica Politika DF pozdravio odluke Predsjedništva BiH

DF pozdravio odluke Predsjedništva BiH

316

Sarajevo — Demokratska fronta (DF) u saopštenju za javnost pozdravlja odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju Vijeća ministara, čime je “deblokiran proces formiranja vlasti i odluku da se u sjedište NATO-a u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH”.

“Demokratska fronta želi zahvaliti svim probosanskim snagama na podršci koja je u pogledu poštivanja odluka i zakona institucija Bosne i Hercegovine pružena članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

DF također ovim putem poziva bosanskohercegovačku javnost da oprosti članicama tzv. Bh bloka zbog ambivalentnog držanja po navedenim pitanjima, imajući u vidu da su otuđena rukovodstva Naše stranke i SDP-a, proces formiranja vlasti pretpostavljale nastavku NATO puta BiH.

DF izražava nadanje da će članice tzv. Bh bloka u budućnosti stajati na strani države Bosne i Hercegovine, jer u borbi za interese države Bosne i Hercegovine ne smije biti kalkulacija”, stopji u saopštenju DF-a.

(StarMo)