Naslovnica Izdvojeno DF poručio Ljubiću: “Plašljivi pokušaj nastavka blokade”

DF poručio Ljubiću: “Plašljivi pokušaj nastavka blokade”

476
Željko Komšić

Sarajevo — Demokratska fronta (DF) smatra da je današnja poruka zastupnika u Saboru Republike Hrvatske Bože Ljubića, kako HDZ i stranke okupljene oko HNS-a ne trebaju slati nikakve prijedloge za ministarska mjesta u novu Vladu FBiH sve dok se ne izmijeni Izborni zakon BiH, “plašljivi pokušaj nastavka blokade formiranja vlasti od HDZ-a BiH”.

“Očito je da je HDZ shvatio poruku zvaničnika Evropske unije da se formiranje vlasti u FBiH ne može uslovljavati HDZ-ovim željama, odnosno Izbornim zakonom, kako ga zamišljaju u HDZ-u pa preko Bože Ljubića nastavljaju da prkose Evropskoj uniji i da blokiraju političke procese u Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopćenju DF-a, prenose bh. mediji.

DF naglašava kako je konačno i evropskim zvaničnicima postalo jasno da su HDZ-ovi zahtjevi koji se tiču izmjena Izbornog zakona pokušaj “bacanja bombe na Mišljenje Evropske komisije, jer su u potpunoj suprotnosti sa evropskim pravnim standardima i evropskim pravnim zakonodavstvom, koje je sukladno Mišljenju EK u BiH potrebno primjeniti”.

(StarMo)