Naslovnica Politika DF: Podrška da premijer KS bude Hrvat

DF: Podrška da premijer KS bude Hrvat

410

Sarajevo — Demokratska fronta (DF) u saopštenju za javnost pozdravlja mogućnost izbora Maria Nenadića za novog premijera Vlade Kantona Sarajevo.

“Mi u DF-u smatramo da gospodin Nenadić posjeduje sve potrebne kompetencije za obavljanje premijerske pozicije, što je dokazao i kroz rad aktuelne vlade.

Mišljenja smo da je politički ispravno da novu vladu Kantona Sarajevo predvodi ličnost koja nije opterećena uskim stranačkim interesima, te da je također politički ispravno u vremenu kada se Sarajevo od strane neprijatelja države proglašava takozvanom ‘džamahirijom’, pokazati da u Sarajevu niko ozbiljan nema problem s tim da na čelu Vlade Kantona Sarajevo stoji Hrvat.

Za razliku od aktuelnog premijera koji je vješto izbjegavao ustavnu dužnost građanina, odnosno odbranu države, na čelu nove vlade stajati će osoba koja to nije izbjegavala. Time je ispravljena greška aktuelna vlade koja za to nije imala ni mudrosti niti političkog senzibiliteta.

Ožalošćene iz reda takozvanih građanskih opcija koji nas u DF-u proglašavaju nacionalističkom opcijom, upućujemo na nastavak saradnje sa političkim opcijama (PDP i SDS) koje se nimalo ne ustručavaju u veličanju Draže Mihailovića. Takvi za nas u DF-u nikada neće biti nikakve građanske opcije.

Neka sa njima i dalje nastave tvrditi kao što su i do sada tvrdili da za NATO put Bosne i Hercegovine nema konsenzusa”, stoji u saopštenju DF-a.

(StarMo)