Naslovnica Mostarski izbori 2020 DF odgovorio HNS-u: Djelujete “u interesu ruske politike u BiH”

DF odgovorio HNS-u: Djelujete “u interesu ruske politike u BiH”

214
foto arhiva

Mostar — Demokratska fronta Mostar odbacila je optužbe, kako tvrde, “tzv. Hrvatskog narodnog sabora” o promovisanju bilo kakvog govora mržnje i netrpeljivosti tokom jučerašnjeg predizbornog skupa DF-a u Mostaru, saopćeno je iz DF-a.

“Mostarska ali i šira bosanskohercegovačka javnost imala je priliku čuti više puta ponovljene i podcrtane poruke o Mostaru kao gradu svih njegovih građana Srba, Hrvata, Bošnjaka i svih drugih Mostaraca, gradu koji ne zaslužuje etničke ili bilo kakve druge identitetske podjele. HNS-ova upornost u predstavljanju takve politike kao politike mržnje i netrpeljivosti jeste dio sistematske propagande koja se protiv ideje građanske Bosne i Hercegovine, koju DF zastupa, godinama vodi putem HDZ-ovih medija”, naveli su iz mostarskog DF-a.

Optužili su HDZ da djeluje “u interesu ruske politike u Bosni i Hercegovini”.

“Demokratska fronta Mostar također smatra da je HNS u potpunosti izgubio kredibilitet za zastupanje evropske politike, s obzirom da vodeća stranka HNS-a, odnosno HDZ, djeluje u interesu ruske politike u Bosni i Hercegovini, o čemu DF govori već godinama a HDZ to uvijek i iznova potvrđuje, te time oktlanja bilo kakvu sumnju u ispravnost političkog stanovišta Demokratske fronte” – naveli su iz DF-a.

 

(StarMo)