Naslovnica Politika DF: HDZ bespogovorno slijedi politiku Milorada Dodika

DF: HDZ bespogovorno slijedi politiku Milorada Dodika

492

Sarajevo — Demokratska fronta smatra skandaloznom najavu novih blokada od strane predsjednika HDZ-a, sve dok se Izborni zakon ne izmjeni po modelu etničke diskriminacije koji on zagovara.

“Smatramo da je Čovićev poziv za ispunjavanje prioriteta iz Mišljena Evropske komisije licemjeran iz više razloga. U prvom redu licemjeran je zbog toga što sve ono na čemu insistira HDZ jeste u suprotnosti sa priporitetima iz Mišljenja EK. Dokaz tome jeste i HDZ-ovo protivljenje usvajanju Zakona o javnim nabavkama, kojeg je Demokratska fronta danas ponovo putila u parlamentarnu proceduru.

Upravo na tome primjeru se još jednom pokazuje da HDZ bespogovorno slijedi politiku Milorada Dodika, kao i to da očito postoji dogovor između HDZ-a i SNSD-a o blokiranju ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja EK.

HDZ i SNSD u potpunosti su složni u tome da odbijaju usvajanje Zakona o javim nabavkama, i to je samo još jedan izraz blokada koje najavljuje Čović. Začuđuje to što se Delegacija EU u BiH pored svih tih vidljivih činjenica još uvijek drži neutralno, te ne želi otvoreno kazati ko je krivac za neusvajanje reformskih zakona poput Zakona o javnim nabavkama, koji su dijelom prioriteta iz Mišljenja EK”, saopćeno je, prenosi Patria.

(StarMo)