Naslovnica Politika DF: Dok traje Dodikov državni udar…

DF: Dok traje Dodikov državni udar…

138

Sarajevo — Povodom najave pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u Neumu, stav Demokratske fronte iznio je Dženan Đonlagić, Generalni sekretar Stranke i član državne Interesorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva.

“Zahvaljujemo se na pozivu, ali Demokratska fronta, dok traje državni udar koji provodi Milorad Dodik, ne može učestvovati na pregovorima kojima se pokušava udovoljiti Draganu Čoviću”, saopšteno je iz te stranke.

Iz DF-a ističu kako misle da nije dobro razgovarati o ključnim državnim pitanjima po hotelima i restoranima.

“Ne mislimo ni da je dobro razgovarati o ključnim državnim pitanjima po hotelima i restoranima. umjesto institucijama države, ali svi su slobodni da se sastaju kako žele”, navodi se u saopštenju.

Nova runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH počela je danas, a u Bosnu i Hercegovinu jučer su doputovali direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu Matthew Palmer.

Palmer i Eichorst će u Bosni i Hercegovini boraviti u u periodu od 25. do 30. januara 2022. godine, a nakon Sarajeva pregovori se u četvrtak i petak “sele” u Neum.

(StarMo)