Naslovnica Politika DF: CIK dirnuo u ‘osinje’ kriminalno-političko gnijezdo

DF: CIK dirnuo u ‘osinje’ kriminalno-političko gnijezdo

489

Sarajevo — Odluka Agencije za zaštitu ličnih podataka da se Centralnoj izbornoj komisiji zabrani objava spiska birača registrovanih za glasanje putem pošte, te da te podatke odmah ukloni sa svoje službene stranice – iznenađujuća je i ničim opravdana, ističu iz Demokratske fronte.

“Svjedoci smo da je ovih dana cjelokupna građanska javnost u BiH sa velikim odobravanjem pozdravila ovaj potez CIK-a koji su svi dobronamjerni shvatili kao odlučan pokušaj uklanjanja ove vrste izbornog inžinjeringa. Očito da je CIK ovim potezom dirnuo u ‘osinje’ kriminalno-političko gnijezdo te zato ovu odluku Agencije za zaštitu ličnih podataka smatramo političkom, a nije teško pretpostaviti iz kojih opcija je inicirana.

Jednostavno, u redovima onih koji našim sudbinama vladaju decenijama, nastala je panika, pogotovo kada su neke od ovih aktivnosti počele epilog dobijati na sudovima i tužilaštvima. Demokratska fronta se nada da će CiK istrajati u svom naumu, da predstojeći lokalni izbori budu transparentni i obavljeni po svim pravilima demokratskog svijeta”, saopćeno iz DF-a, prenosi Patria.

(StarMo)