Naslovnica Politika DF: Anti-NATO politike iz CG i BiH imaju istog mentora

DF: Anti-NATO politike iz CG i BiH imaju istog mentora

261
foto arhiva

Sarajevo — Demokratska fronta se oglasila saopštenjem za javnost u kojem se navodi kako su posljednja politička dešavanja u Crnoj Gori, koje prati postizborno nasilje nad nacionalnim manjinama od strane crnogorske antinatovske opozicije, ozbiljno upozorenje državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

“Političke strukture koje danas u Crnoj Gori tu državu nastoje da maknu sa njenog euroatlanskog puta (unište EU put i ponište članstvo u NATO-u) potpomognute su iz istog onog proruskog centra, koji je samo prije par mjeseci brutalno atakovao na legalitet izbora Centralne izborne komisije BiH, koja je krajnjim naporima oslobođena od SNSD-ove i HDZ-ove potpune kontrole.

Građani Bosne i Hercegovine dobro znaju ko su političke opcije sa sjedištem u Sarajevu, a koje su putem pozivanja na ulične nerede i haos direktno pomagale proruskim eksponentima u BiH, SNSD-u i HDZ-u u napadima na institucije države.

Ti napadi su odbijeni, ali samo privremeno jer će se i dalje nastaviti kroz pokušaje diskreditacije i delegitimizacije institucija države”, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu navedene procese, koji imaju i domaći i regionalni karakter, Demokratska fronta u saopštenju poziva sve političke opcije kojima je država Bosna i Hercegovina na prvom mjestu, da po strani ostave ideološke i političke razlike kada je riječ o kontinuiranim napadima na institucije države, jer te institucije nisu ničije stranačko ili privatno vlasništvo nego vlasništvo svih građana Bosne i Hercegovine.

“Ne smijemo dopustiti da zbog političkih animoziteta otvoreni neprijatelji države Bosne i Hercegovine dobiju prostor više u svom destruktivnom djelovanju. Rascjepkanost političkih opcija koje se zalažu za državu Bosnu i Hercegovinu, u bezbroj tabora otvara manevarski prostor za neprijatelja države, čemu nažalost svjedoči i primjer Crne Gore”, smatraju u DF-u.

(StarMo)