Naslovnica Mostar Devedeset ronilaca čistilo plažu i korito Mostarskog jezera

Devedeset ronilaca čistilo plažu i korito Mostarskog jezera

194
foto: Fena.ba

Mostar — Tradicionalna međunarodna ekološka akcija čišćenja plaže i korita Mostarskog jezera pod nazivom “Jezero 2022” održana je u subotu u organizaciji Ronilačkog kluba Mostar.

Devedeset ronilaca iz 20 klubova, 20 gradova i četiri države učestvovalo je u tradicionalnoj međunarodnoj ekološkoj akciji čišćenja plaže i korita Mostarskog jezera.

“Akcija je uspjela. Trenutno na Mostarskom jezeru se nalazi devedesetak ronilaca iz dvadeset gradova. Neke kolege nisu uspjele doći zbog drugih aktivnosti. Ono što nas raduje je da imamo 20 ronilačkih klubova iz četiri države iz okruženja”, kazao je šef Organizacionog odbora ekološke akcije Branislav Stojkić.

Stojkić je zahvalio Gradu Mostaru i svim sponzorima na velikoj podršci, ne samo ekološkoj akciji, nego i na podizanju svijesti kako bi se očuvalo bogatstvo rijeke Neretve.

Dio ekipe je bio i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, inače član Ronilačkog kluba Mostar koji je kao ronilac učestvovao u akciji.

Kordić je naglasio kako ova eko akcija ima jednu veliku dimenziju.

“Zahvaljujem Ronilačkom klubu Mostar jer je organizirao ovu eko akciju. Imali smo niz akcija tokom godinu i po mog mandata, a ova akcija ima jednu veću dimenziju kojom će devedeset ronilaca čistit ovaj dio Mostarskog jezera”, kazao je Kordić, javila je Fena.

“Ja lično kao član Ronilačkog kluba Mostar jedva sam dočekao priliku da budem dio ove priče. Grad Mostar će i dalje podržavati ovu akciju koja se održava treću godinu za redom”, naglasio je Kordić

Prema njegovim riječima, Grad Mostar je u svojim planovima ovaj lokalitet prepoznao kao buduću plažu odnosno kao sportsko rekreacijski.

(StarMo)