Naslovnica Mostar Deseti koncert “Naša djeca plešu klasični balet”

Deseti koncert “Naša djeca plešu klasični balet”

415

Mostar — U organizaciji udruženja Let.ba iz Mostara, Balet Mostar Arabesque će u srijedu 18. 12. 2019 u HD HS Kosača, sa početkom u 19 sati, održati svoj deseti Jubilarni koncert “Naša djeca plešu klasični balet”.

Biće to još jedno u nizu predstavljanja svojih dosadašnjih rezultata, kako u vaspitno-odgojnom, tako i u obrazovno-umjetničkom domenu. Kroz plesni i scenski pokret: klasični, moderni i etno-karakterni, djeca sa svih strana Mostara će opet imati priliku za zajednički rad i druženje.

Na istoj svečanosti će biti od strane udruženja Let.ba uručena novčana donacija udruženja “Sunce”, javili su iz baleta Arabesque. Udruženje Let.ba već šestu godinu, zajedno sa roditeljima i učenicama Balet Mostar Arabesque, sakuplja novac za djecu sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. Već četvrti put zaredom će im takođe biti uručeno 20 novogodišnjih paketića.

“Nije čudo u dobrim uslovima ostvariti dobre/odlične rezultate i biti kreativan u koreografskom, kostimografskom i svakom drugom smislu, potrebnom za određeni nivo opstanka i reprezentativnosti. Ali je zaista čudo, u svakojakim neuslovima: počevši od sale za vježbanje, kadrovske logistike itd, to ipak nekako postići. Svaki grad, koji imalo drži do kulture i umjetnosti, treba imati baletsku školu finansiranu od Grada, a refleksija ulaganja u ovaj krhki vrhunski sport i umjetnost je dugoročna vrijednost budućih generacija”, izjavila je umjetnička direktorica i koreografkinja BMA, prof. Arleta Ćehić.

(StarMo)