Naslovnica Mostar Deset godina Vijeća mladih Grada Mostara

Deset godina Vijeća mladih Grada Mostara

220

Mostar — Vijeće mladih Grada Mostara obilježilo je desetu godišnjicu rada svečanom sjednicom na kojoj su predstavljeni brojni projekti koje je to udruženje realiziralo u proteklih deset godina.

Neki od tih projekata su Street Arts Festival, Sajam srednjih škola, Mostovi mira, We have a dream, Street Ball Mostar, simulacija Gradskog vijeća Mostara, simulacija parlamenta, saopšteno je u utorak iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Sjednicu je otvorio i vodio predsjedavajući Skupštine Vijeća mladih Mirza Lalić, a prigodnim govorom obratila se uime mostarskog gradonačelnika glavna savjetnica Radmila Komadina, koja je istakla posebnu vrijednost Evropske povelje o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, a koja je, na neki način, postavila temelje za osnivanje udružene organizacije mladih i prije formalnog osnivanja Vijeća mladih.

Komadina je dodala da je krovno tijelo mladih vrlo važno u procesu donošenja odluka, kako bi se čuo glas mladih i njihove potrebe.

Uime Vijeća mladih Federacije BiH obratila se Jasmina Banjalučkić, generalni sekretar, istakavši da je Vijeće mladih Grada Mostara izvrstan primjer uspješnog lokalnog vijeća te iznoseći snažnu podršku u procesu formiranja vijeća mladih na nivou HNK.

Ivo Čarapina, jedan od bivših predsjednika Vijeća mladih Grada Mostara, osvrnuo se na osam godina rada u toj organizaciji, dok je trenutni predsjednik Vedran Raguž predstavio niz uspješnih projekata i aktivnosti Vijeća mladih Grada Mostara u proteklih deset godina, navodi se u saopštenju.

(StarMo)