Naslovnica Život Deset godina HSPF-a

Deset godina HSPF-a

408

Mostar — Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) sa Sveučilišta u Mostaru će u ponedjeljak, 16. decembra, obilježiti 10. godišnjicu postojanja u 17 sati u Amfiteatru Sokrat na Filozofskom fakultetu SUM-a, saopšteno je iz HSPF-a.

Kroz dosadašnjih 10 godina djelovanja kroz brojne simulacije rada parlamenta, javne tribine, okrugle stolove, predavanja i saopćenja za javnost, navode da su otvorili svako relevantno pitanje koje se tiče položaja bh. Hrvata kao konstitutivnog naroda.

“Dijalogom s našim sagovornicima smo bh. javnostima ponudili višestruke poglede na krucijalna društveno-politička pitanja, s naglaskom na institucionalni dizajn BiH.

S druge strane, zajedno s kolegama studentima iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke, a primarno kroz kontinuirano organiziranje simulacija rada parlamenta, uspješno doprinosimo razvoju društvenih nauka i kulture dijaloga te omogućavamo određeni oblik prakse, kao i usavršavanje prezentacijskih i govorničkih vještina”, dodaje se u saopštenju.

Tokom obilježavanja će biti prezentiran rad Udruženja u dosadašnjem periodu, potom će zaslužnim pojedincima biti dodijeljeno počasno članstvo HSPF-a, a zatim će uslijediti druženje okupljenih uz prigodnu zakusku.

Napominju da je HSPF studentsko, nevladino udruženje neprofitnog karaktera, koje okuplja studente Sveučilišta u Mostaru koji se zanimaju za društveno-političke procese. Osnovano je 2009. godine te je registrovano pri Ministarstvu pravde BiH od 15. augusta 2011. godine, sa svojim žiro-računom, internet-portalom i radijskom emisijom, javio je Ured za odnose s javnošću HSPF-a.

(StarMo)