Naslovnica BiH Dervetna: Oduzeto 440 stabljika indijske konoplje…

Dervetna: Oduzeto 440 stabljika indijske konoplje…

101

Derventa — Policijski službenici Policijske stanice Derventa, s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj u utorak su realizovali operativnu akciju “Plantaža 2022”.

Policijski službenicu su izvršili pretrese na više lokacija na području Dervente kod osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga”.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres lica, kuće i pomoćnih objekata kod lica inicijala A. L. sa područja grada Derventa, kod koga je pronađeno i oduzeto ukupno 440 stabljika zelene boje koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Istog dana, izvršen je pretres lica, kuće i pomoćnih objekata kod osobe inicijala Z. E. sa područja grada Derventa, prilikom čega je pronađeno i oduzeto 99 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje i mobilni telefon marke “iPhone”.

“Izvršen je pretres lica, kuće i pomoćnih objekata kod lica inicijala A.G. iz Dervente, prilikom čega je pronađena i oduzeta prozirna vrećica u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘Marihuana’ ukupne bruto mase od 4,18 grama”, navodi se u saopštenju.

Osobe inicijala A. L. i Z. E. su lišene slobode zbog osnova sumnje da su izvršile krivična djela “Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga”. Osoba Z. E. je nakon izvršene kriminalističke obrade puštena na slobodu, dok je A. L. uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Protiv lica inicijala A. G. će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

(StarMo)