Naslovnica BiH Demant Vlade FBIH: Nije tačno da je novac dodijeljen TRT-u

Demant Vlade FBIH: Nije tačno da je novac dodijeljen TRT-u

167
foto arhiva

Sarajevo — Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u saopštenju za javnost demantovala je navode da je “iz Budžeta Federacije BiH dodijelila 909.626 KM Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – predstavništvo u Sarajevu“.

“S ciljem istinitog informiranja obavještavamo javnost da su netačne informacije da je Vlada Federacije BiH iz Budžeta Federacije BiH dodijelila 909.626 KM mediju “Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – predstavništvo u Sarajevu“.

Obavještavamo javnost da Vlada Federacije BiH nije dodijelila, a ni uplatila, niti jedne konvertibilne marke iz Budžeta Federacije BiH ovom mediju. S obzirom da su iznesene neistinite tvrdnje, u skladu sa svim odredbama Kodeksa za štampu i online medije BiH, tražimo od medija koji su objavili netačne sadržaje da objave ispravke na već objavljenim tekstovima u kojima je svjesno izražena tendencija za diskreditiranje Vlade Federacije BiH i federalnog premijera Fadila Novalića, a javnost navedena na pogrešena zaključak”, navode iz Vlade FBiH i dodaju:

“Uzimajući u obzir činjenicu da se pojedini mediji pozivaju na podatke iz izvještaja Finansijsko-informatičke agencije o budžetima i finansiranju udruženja u Federaciji BiH, preporučujemo da se za tačne podatke, kao i tumačenje istih, obrate Agenciji”.

Podsjećanja radi, portal Akta.ba je objavio listu ko sve dobija novac iz Budžeta FBiH, a među njima su stranke, udruženja i sportski klubovi, prenosi televizija N1.

(StarMo)