Naslovnica Sport Delegacija Veleža kod Izetbegovića: Stadion “Rođeni” da zadovolji UEFA-ine standarde

Delegacija Veleža kod Izetbegovića: Stadion “Rođeni” da zadovolji UEFA-ine standarde

429

Sarajevo — Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Uprave Fudbalskog kluba Velež Mostar, saopćeno je iz te stranke.

Predsjednik Izetbegović uputio je predstavnicima FK Velež čestitke povodom osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, te im je zaželio sreću u predstojećim evropskim utakmicama.

Predstavnici Uprave FK Velež predstavili su dosadašnje rezultate rada u sportskom i organizacijskom segmentu, te planove za buduće djelovanje, prenosi televizija N1, pozivajući se na Fenu.

Razgovarano je o mogućnostima realizacije infrastrukturnih projekata na osnovu kojih bi mostarski stadion “Rođeni“ zadovoljio UEFA-ine standarde za odigravanje međunarodnih utakmica.

Istaknuta je i važnost usvajanja Zakona o sportu, kojim bi se regulisao rad sportskih kolektiva i koji bi omogućio snažniji razvoj sporta.

Posebna pažnja posvećena je obilježavanju velikog jubileja, 100. godišnjice postojanja FK Velež. Tim povodom razmatrana je mogućnost odigravanja prijateljske utakmice FK Velež sa nekim od renomiranih fudbalskih klubova iz inostranstva.

(StarMo)