Naslovnica Politika Delegacija SDP-a kod Sattlera: Evropa nema “plan B” za BiH

Delegacija SDP-a kod Sattlera: Evropa nema “plan B” za BiH

99

Sarajevo — Delegacija SDP BiH u sastavu Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, Ivan Boban, potpredsjednik SDP BiH, Benjamina Londrc, potpredsjednica SDP BiH i Nerin Dizdar, politički direktor SDP BiH, razgovarala je danas sa specijalnim predstavnikom EU u BiH, ambasadorom Johannom Sattlerom.

Čelnici SDP BiH su Sattleru potcrtali stav da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica pređe sa riječi na djela kada je u pitanju trenutna kriza i protivustavno djelovanje Milorada Dodika i organizirane grupe oko njega, saopšteno je iz SDP-a.

Generalna ocjena SDP-a BiH je da je ugrožen ustavni poredak BiH i da je krajnje vrijeme za odlučnu reakciju ovlaštenih predstavnika međunarodne zajednice i domaćih organa vlasti.

Sagovornici su se složili da se radi o kriznoj situaciji u kojoj je nužno poduzimanje konkretnih koraka.

Konstatirano je da je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH nedopustiv čin i da će svi koji krenu u tom pravcu snositi najozbiljnije krivično-pravne sankcije.

“Ohrabrujuća je poruka g. Sattlera da EU nema plan B za BiH kada je u pitanju očuvanje integriteta, cjelovitosti i suvereniteta BiH”, saopšteno je iz SDP-a BiH.

(StarMo)