Naslovnica Region Delegacija SAD u Beogradu

Delegacija SAD u Beogradu

229
Richard Grenell; foto: agencije

Beograd — Delegacija Vlade Sjedinjenih Američkih Država, predvođena izvršnim direktorom Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adamom Boehlerom, stigla je u ponedjeljak uveče u Beograd.

Delegaciju, u kojoj je i izaslanik američkog predsjednika za dijalog Kosova i Srbije Richard Grenell, na aerodromu Nikola Tesla dočekali su premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD u Srbiji Anthony Godfrey, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Brnabić je na svom Instagram nalogu objavila fotografiju dočeka uz poruku “dobro došli”.

Delegacija SAD je u Beograd stigla nakon posjete Prištini gdje su Boehler i kosovski premijer Avdullah Hoti potpisali zajedničku izjavu u kojoj se potvrđuje namjera DFC-a da pomogne podsticanje investicija između SAD i Kosova.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Boehler i Grenell sastat će se u utorak, 22. septembra sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Brnabić.

Poslije tog susreta u Palati Srbija, delegacije dvije države potpisat će, kako je navedeno, Zajedničku izjavu koju su sa predstavnicima SAD 21. septembra potpisale i vlasti Kosova.

U okviru razgovora u Beogradu, pored susreta sa državnim zvaničnicima, planirani su i susreti sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privatnog sektora.

(StarMo)