Naslovnica Politika Delegacija EU u BiH: U Briselu razrada mape puta reformi

Delegacija EU u BiH: U Briselu razrada mape puta reformi

95

Sarajevo — Delegacija Evropske unije u BiH saopćila je danas da su razgovori predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela sa bh. političkim liderima bili značajni i produktivni.

“Poseban značaj je stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane”, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Predsjednik Michel, tokom dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, održao je sastanke s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i političkim liderima.

“Cilj ove posjete je bio da se upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put Bosne i Hecegovine ka EU”, navedeno je u saopćenju.

Michel je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga između svih strana.

Predsjednik Evropskog vijeća i politički lideri saglasni su se da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu, prenose federalna.ba i Fena.

(StarMo)