Naslovnica Politika “Davno prošlo vrijeme”: Čović se ne boji sankcija

“Davno prošlo vrijeme”: Čović se ne boji sankcija

118
Dragan Čović

Tuzla — Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je danas u Tuzli da se ne plaši ničijih sankcija i da je to za njega davno prošlo vrijeme.

Tokom posjete odboru HDZ-a BiH Soli u sklopu priprema za predstojeće izbore, Čović je kazao da 2. oktobra očekuje veliku pobjedu HDZ-a i koalicije okupljene oko HNS-a.

Istakao je da se djelovanje ministara iz HDZ-a na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH ne može nazivati blokadom jer je riječ o djelovanju državne institucije koja u punom sastavu govori šta misli.

“Ako je nešto demokratski danas u svijetu onda je to doći u institucije i reći šta mislite i osjećate prema nekom prijedlogu”, rekao je Čović, javila je Fena, na koju se pozivaju bh. portali.

“Onima izvana koji podržavaju jučerašnji pristup poručio bih da nas ne uče demokratiji na takav način jer smo dovoljno srušili državu slušajući njihovu demokratičnost, a ja želim da ova država opstane i bude evropska”, naveo je Čović.

Ocijenio je da se jučer vidjelo da oni koji rade na separatizmu i unitarizmu djeluju zajedno na rušenju Bosne i Hercegovine, jer su njihovi jučerašnji potezi najbolji put za to.

Čović smatra da je neobično da se oni koji se bune zbog jučerašnjih događaja nisu bunili što 18 mjeseci nema budžeta institucija BiH.

Po njemu je najbolje rješenje odmah usvojiti budžet institucija BiH kako ovo ne bi uopšte bila tema.

(StarMo)