Naslovnica Region “Dao sam Glavašu ideju kako da zataška ubistvo”…

“Dao sam Glavašu ideju kako da zataška ubistvo”…

443
Nikola Jaman

Zagreb — U nastavku ponovljenog suđenja, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio Nikola Jaman koji je potvrdio da je Branimir Glavaš “bio glavni zapovjednik odbrane grada Osijeka”.

Jaman je rekao da je Glavaš bio “alfa i omega za cijeli Osijek”, a u tom smislu i zapovjednik i njemu i njegovom zam,eniku Josipu Fehiru, ocu Krunoslava Fehira.

Jaman je svedočio da je vjerovao u Branimira Glavaša jer je, kaže, bio simbol otpora i odbrane grada, ali da se poslije razočarao. Rekao je i da je “dao ideju Glavašu kako da zataška ubistvo Čedomira Vučkovića”.

Rekao je i kako sada u ponovljenom suđenju govori drugačije “jer je bolestan, odnosno da je prije lagao da Glavaš nije bio u zapovjednoj stukturi”.

“Nemam razloga da sada lažem, moj otac je bio ustaša i šest godina u zatvoru. Mučila me savjest, sada spavam kao beba”, rekao je Jaman.

Čedomira Vučkovića je u avgustu 1991. ubio tada 16-godišnji Fehir, pripadnik takozvane Branimirove osječke “zaštitne čete”, koji je naknadno dobio status zaštićenog svjedoka, a u ranijim je suđenjima teretio Glavaša.

(StarMo)