Naslovnica Mostar Danas sastanak: Traže uklanjanje ostataka Carinskog mosta iz Neretve

Danas sastanak: Traže uklanjanje ostataka Carinskog mosta iz Neretve

186
foto arhiva

Mostar — Stanovnici mostarske MZ Carina danas će održati sastanak stanovnika MZ “i ostalih zainteresiranih” s u početkom u 18 sati u prostorijama ove MZ (Mladena Balorde broj 7.) na Musali.

Na dnevnom redu biće “daljna razrada projekta uklanjanja dijelova srušenog Carinskog mosta”. Građani, koji su pokrenuli ovu inicijativu naglašavaju kako je “prošlo skoro 30 godina, a nikada nije ni pokušano da se ovaj problem riješi”.

– Nas uopšte ne interesuje, zbog čega to nije riješeno, mi to želimo sada učiniti – naveli su stanovnici MZ Carina.

U pismu koje su uputili medjima, navode i da “ukoliko odgovorni ne mogu ovaj problem riješiti iz bilo kojih razloga, onda oni kao stanovnici MZCarina traže da im se izdaju odgovarajuće dozvole i saglasnost kako ”bi to sami uradili svojim novčanim donacijama i radom”.

– Mi nismo članovi nikakvih političkih opcija i želimo da se ovaj građevinski aktivizam ne iskorištava u prikupljanju jeftinih političkih poena, naglasili su iz ove Mjesne zajednice, te su dodali da “pružaju priliku mnogobrojnim eko organizacijama i ostalim zainteresiranim da im se pridruže, jer bolji je gram dijela, nego tona priče”.

Pismo o inicijativi su poslali na adrese Gradskog vijeća Grada Mostara, Gradonačelnika, te vijećnika u GV sa područja MZ Carina.

 

(StarMo)