Naslovnica Sport Danas ime novog selektora?

Danas ime novog selektora?

294

Sarajevo — Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH ovog ponedjeljka naša „A“ reprezentacija trebala bi dobiti nasljednika Dušana Bajevića.

Bit će izabran jedan od devet kandidata s kojima su razgovarali bivši reprezentativci Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, a kao glavni favoriti izdvajaju se Sergej Barbarez i Ivaylo Petev, prenosi federalna.ba.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine ne bi bio to što jeste da donošenje neke važne odluke ne pretvori u Reality Shou, pa tako i izbor 14. po redu selektora nacionalnog tima, javila je FTV.

I nakon mora pogrešaka u rukovođenju, loših rezultata reprezentacije i još jednog nedolaska na Euro, te sage oko novog statuta, našu nogometnu javnost ponovo su razljutile informacije da u Savezu za novog selektora najbolje kotira, ni manje ni više, nego Ivaylo Petev, 45-godišnji bugarski trener sumnjivih kvaliteta koji se od devet timova ni u jednom nije uspio zadržati duže od godinu izuzmemo li angažman u Ludogorecu, navodi taj medij.

Jedini je stručnjak koji u posljednjih 15 godina nije uspio osvojiti hrvatsko prvenstvo s Dinamom i neko kome su navijači Levskog na pres-konferenciji skinuli obilježja i otjerali ga iz tog kluba.

Bez ikakve dvojbe, naša javnost očekuje da poziciju selektora zauzme domaći trener.

Glavni protivkandindat Petevu je proslavljeni bh. reprezentativac Sergej Barbarez, o čijem je statusu među navijačima suvišno trošiti riječi.

Popularnom „Barbi“ u prilog ne ide nedostatak trenerskog iskustva, ali od nečega se mora početi.

S liste kandidata otpao je novi trener Zrinjskog Sergej Jakirović, a na njoj se nalaze još Mehmed Baždarević, Aljoša Asanović, Italijan Marko Simone, Ermin Šiljak, te Husref Musemić i Amar Osim.

Upravo bi izbor jednog od dva najtrofejnija trenera iz Premijer lige bio najlogičniji, a ignorisanje istih je svojevrsna poruka iz Saveza da će se teško odreći raznih menadžerskih lobija, potkusurivanja naušrtb napretka našeg nogometa, neozbiljnosti i javašluka.

Kvalifikacije za Mundijal u Kataru počinjemo za manje od tri mjeseca, tačnije u Finskoj 24. marta, objavio je portal federalna.ba.

(StarMo)