Naslovnica Region Dan žalosti u Novom Pazaru

Dan žalosti u Novom Pazaru

420

Novi Pazar — U Novom Pazaru je 14. juli proglašen Danom žalosti zbog smrti brojnih sugrađana od korona virusa, kao i povodom saobraćajne nesreće u kojoj su stradala tri mladića.

U subotu, 11. jula, u saobraćajnoj nesreći živote su izgubili novopazarci Demir Smajović (22), Džemil Nuradinović (23) i Almir Sulejmanović (24). U isto vrijeme, Novi Pazar je tokom prethodnog perioda bio najveće žarište korona virusa u Srbiji. Pored velikog broja građana koji su oboljeli od COVID 19, zbog čega je u tom gradu otvorena i privremena bolnica, živote je od 1. jula izgubilo preko 40 građana.

Odlukom gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca 14. jula je u Novom Pazaru Dan žalosti, poovodom saobraćajne nesreće u kojoj su stradala tri mladića, kao i zbog smrti brojnih sugrađana od korona virusa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema poslednjim podacima saopštenim u ponedjeljak, u prethodna 24 sata preminulo je pet osoba, sedam ljudi je na respiratorima, a u COVID bolnici je smješteno 298 pacijenata. U Novom Pazaru je od početka epidemije zaraženo ukupno 687 osoba, a živote je od 1. jula izgubilo preko 40 građana.

Mediji i ugostiteljski objekti su program prilagodili Danu žalosti.

(StarMo)