Naslovnica Region Dan pokopa Bandića u Zagrebu – Dan žalosti

Dan pokopa Bandića u Zagrebu – Dan žalosti

271

Zagreb — Zagrebačke vlasti proglasile su za srijedu, 3. marta, Dan žalosti na području Grada Zagreba u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Dan žalosti, koji je proglasila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Zagreb vlasnik ili osnivač.

Na Dan žalosti neće se održavati priredbe zabavnog karaktera, a glazba koja će se emitirati na javnim mjestima trebala bi biti primjerena. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, javila je služba za informiranje Ureda gradonačelnika.

Komemoracija u povodu Bandićeve smrti bit će održana u utorak u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Milan Bandić iznenadno je umro u nedjelju u 66. godini života.

 

(StarMo)