Naslovnica Sport Dan kada je otišao košarkaški Mozart

Dan kada je otišao košarkaški Mozart

101
Dražen Petrović

Zagreb — Na današnji dan prije 28 godina u nesreći na autocesti pokraj njemačkoga grada Ingolstadta poginuo je Dražen Petrović, hrvatski košarkaški reprezentativac i jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.

Bio je košarkaši i ljudski uzor, sportski Mozart, no nažalost, poginuo je u 29. godini, u naponu igračke karijere – javlja HRT.

Svoju posljednju utakmicu Dražen je odigrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za EP u Wroclavu. Bilo je to petog juna 1993. Hrvatska reprezentacija iz Poljske se vraćala avionom, no Dražen je na put krenuo automobilom s djevojkom koja je bila za upravljačem.

Nažalost, bila je to njegova posljednja vožnja.

Rođen je 22. 10. 1964. u Šibeniku. Još kao dječak zavolio je košarku, a njegova upornost i predanost svakodnevnim treninzima uz neprijeporan talent brzo ga je vinula među najbolje u svim dobnim skupinama.

U šesnaestoj godini postao je prvotimac Šibenke. Svojim je ubačajima doveo rodni grad do naslova prvaka Jugoslavije 1983.

Cibona i Real Madrid bili su nedostižni svim europskim klubovima u godinama kada je Dražen igrao za njihove boje. Postigavši sve u Europi, otišao je u najjaču svjetsku ligu – američki NBA.

(StarMo)