Naslovnica Politika Dačićeva poruka srpskim diplomatama – Uložite sve napore…

Dačićeva poruka srpskim diplomatama – Uložite sve napore…

463
Ivica Dačić

Beograd — “Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, a srpske diplomate širom svijeta iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije dobile su izričitu direktivu da “ulože sve napore”, kako bi se osujetili pokušaji Kosova da postane članice te međunarodne policijske organizacije”, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

On je uoči današnjeg zasjedanja Generalne skupštie Interpola u Čileu rekao za Politiku da “Kosovo nema nikakve šanse za prijem u Interpol i da će doživjeti katastrofu”.

Prema pisanju Večernjih novosti koje su, kako navode imale uvid u otvoreni telegram koji je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije poslat svim srpskim diplomatskim predstavništvima, Ivica Dačić je pod oznakom “vrlo hitno” poslao “jasne instrukcije”.

U telegramu se naglašava da su spriječavanje daljih priznanja nezavisnosti Kosova i povlačenje postojećih, kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije, “pitanja od najvišeg nacionalnog interesa” i trenutno glavni spoljnopolitički prioritet na kojem je angažovano čitavo srpsko rukovodstvo.

(StarMo)