Naslovnica Politika Dačićeva logika: Srbija je “žrtva velikocrnogorske agresije”

Dačićeva logika: Srbija je “žrtva velikocrnogorske agresije”

462
Ivica Dačić

Beograd — Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se u Crnoj Gori “vodi antisrpska politika” i da je Srbija “žrtva velikocrnogorske agresije”, što je obrazložio time da Srbi u Crnoj Gori “ne mogu da dobiju nijednu rukovodeću funkciju”.

“Crnogorci da se vrate u Crnu Goru, neće imati ko da rukovodi u Srbiji. Oni hoće da se školuju besplatno, da se leče besplatno, a onda odu dole i kažu ja sam Crnogorac. A za to vreme Srbi doživljavaju torturu. To više ne može”, rekao je Dačić za televiziju Prva.

Odgovarajući na prozivke crnogorskog rukovodstva da “prebrojava krvna zrnca”, Dačić je upitao da li je on zabranio nekome da dolazi u Crnu Goru i istakao da su u delegaciji Ministarstva spoljnih poslova “polovina Crnogorci”.

“Oni broje krvna zrnca, ali to su za njih zelena krvna zrnca. Nigde ne postoji veća podrška crnogorskom režimu nego u Beogradu. Ko osporava njihova prava. Pa sam Đukanović zna da ima više crnogorskih direktora u Srbiji nego u Crnoj Gori”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Đukanović vodi takvu politiku da bi ostao na vlasti i zaključio da bi mu mnogo bolje bilo da se dogovara sa Srbima u Crnoj Gori.

(StarMo)