Naslovnica Politika Dačić Vučiću: Hajmo zajedno na izbore…

Dačić Vučiću: Hajmo zajedno na izbore…

302
Vučić i Dačić

Beograd — Ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je predsjedniku SrbijeAleksandru Vučiću “predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) zajedno izađu na predstojeće izbore”.

“Ja predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se vidjelo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom”, rekao je Dačić povodom kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.

Dačić je za TV Prva rekao da sa predsjednikom Vučićem “ima veoma korektne odnose”, ali je dodao da ako SNS misli da socijalisti nisu lojalni partneri, onda ne moraju da budu partneri. Povodom zamjerki da ne brani Vučića u javnosti, rekao je da “nema potrebe da ga brani jer je riječ o predsjedniku koji ima više od 50 odsto podrške”.

“On nije za odbranu. Treba afirmisati njegovu politiku. Ja sam mu juče čestitao na državničkom odnosu i mislim da je to značajnije za njega nego da dajem neke potpise podrške”, rekao je Dačić.

(StarMo)