Naslovnica Region Dačić : Srbija nije glupa…

Dačić : Srbija nije glupa…

345
Ivica Dačić

Beograd — Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je najava iz Prištine o djelimičnom ukidanju taksi na robu iz Srbije i BiH “pokušaj još jedne prevare”, ponovivši tako ocjenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića datu dan ranije.

Dačić je dodao i da je to “izbjegavanje svih međunarodnih obaveza koje je Priština preuzela na sebe”.

“Kurti treba prvo da odgovori da li prihvata Briselski sporazum ili ne… Drugo, da odgovori na pitanje kada su Srbija, Ujedinjene nacije, ili Evropska unija priznale Kosovo kao nezavisnu državu, pa da on traži ravnopravni tretman”, rekao je Dačić novinarima u Beogradu uoči skupa Socijalističke partije Srbije čiji je lider.

Dačić je ocijenio da je Evropska unija “požurila da pozdravi” Kurtijev predlog, a da su Sjedinjene Američke Države rekle da je “to prevara i da Priština mora da ukine takse bez ikakvog uslovljavanja”.

Srpski šef diplomatije je poručio da Srbija “nije glupa” da prestane da lobira protiv priznavanja Kosova, kada se, kako je rekao, predsjednik Kosova Hashim Thaci javno zahvaljuje američkim kongresmenima što “stalno lobiraju za priznanje”.

(StarMo)