Naslovnica Region Dačić: Prioritet pomoć srpskom narodu i SPC-u

Dačić: Prioritet pomoć srpskom narodu i SPC-u

555
Ivica Dačić; foto: arhiva - ilustracija

Beograd — Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je u utorak kako će Srbija i u 2020. godini nastaviti borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta te se zalagati za kompromisno rješenje pitanja Kosova, ali i za povlačanje priznanja njegove nezavisnosti.

Pritom je izrazio očekivanje da će još država povući priznanje nezavisnosti Kosova i najavio nastavak diplomatske borbe protiv ulaska Kosova u članstvo u međunarodne institucije i organizacije.

On je u izjavi Tanjugu također najavio nastavak evropskih integracija, kao i uspostavljanje što boljih odnosa s najznačajnijm zemaljama svijeta.

Govoreći o regionalnoj saradnji, Dačić je istakao da je važno da svi u regiji dijele uvjerenje da “smo zajedno jači i da možemo postići mnogo više ukoliko tražimo zajedničke interese”.

“Svakako da se nećemo složiti oko svega, ali zajednički interes je da gledamo u budućnost”, kazao je Dačić, i kao prioritet naveo pomoć srpskom narodu u Crnoj Gori te pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prenijeli su bh. mediji.

(StarMo)