Naslovnica Region Dačić: Nisu tačne optužbe iz Crne Gore

Dačić: Nisu tačne optužbe iz Crne Gore

757
Ivica Dačić

Beograd — Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da “nisu tačne optužbe Crne Gore da je Srbija na granici konfiskovala tri od pet respiratora koje je naručila ta zemlja”.

Dačić je rekao da su Srbija i njen Fond za zdravstveno osiguranje po legalnoj proceduri i ugovoru kupili respiratore od firme “Medikal inovejšn” i ni u jednom momentu nisu bili obaviješteni o bilo kakvom komercijalnom ugovoru firme “Geting” sa Crnom Gorom, jer srpski Fond nije sa tom firmom ni sklapao bilo kakav ugovor.

Srbija nikad nije diplomatskim putem ni obaviještena od Crne Gore o ovom pitanju. Zato u potpunosti odbacujemo neistinite optužbe iz Crne Gore. Srbija nikad ništa nikome nije otimala, niti konfiskovala – istakao je Dačić.

On je rekao da ovakve neistine i optužbe iz Crne Gore u ovako teškim trenucima kada svi vode borbu protiv opakog virusa ne doprinose toj borbi i odnosima između dvije države i naroda, prenosi Tanjug.

Uprava carina Srbije saopštila je, ranije danas, da nije tačno da su respiratori namijenjeni Crnoj Gori zaustavljeni na granici sa Srbijom.

(StarMo)