Naslovnica Politika Dačić ima teoriju: Potezi protiv Srba na najveće srpske praznike!

Dačić ima teoriju: Potezi protiv Srba na najveće srpske praznike!

213
Ivica Dačić

Beograd — Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da američke sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku “predstavljaju potpuno iskrivljenu sliku” da Republika Srpska, odnosno Dodik, predstavlja glavnu smetnju za opstanak BiH.

Dačić je rekao za TV Pink da se zaboravlja da BiH postoji samo ako su njeni narodi i entiteti ravnopravni, te ukazao da se potezi protiv Srba “sprovode na najveće srpske vjerske praznike, kao što su Vidovdan, Vaskrs, Božić”.

“Svi oni vole da nešto na naše praznike urade, pa su tako na Vidovdan uvijek bile neprijatnosti i nesreća za naš narod, na Vaskrs je bilo bombardovanje, i NATO je bombardovao na Vaskrs, saveznici su na Božić bombardovali. Tako i sada imate tu situaciju da ove posljednje odluke nekako dolaze na te najveće naše praznike” rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu američkog predstavnika Gabrijela Eskobara da SAD neće oklijevati da uvedu sanckije bilo kome i da su Dodiku sankcije uvedene zbog takozvane korupcije i ugrožavanja suvereniteta i integriteta BiH i bezbjednosti, Dačić je rekao da je Dodik član Predsjedništva BiH i da ne zna kako član Predsjedništva može da ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

“Oni su sa Dodikom imali urednu komunikaciju, tako da ne razumijem šta je Dodik sada promijenio. Ako je riječ o nekim mjerama ili aktivnostima koje su sprovedene, one nisu bile agresivnog karaktera, znači nisu ugrožavale opstanak BiH, nego su bile usmjerene ka opstanku Republike Srpske, odnosno ka njenim nadležnostima” rekao je Dačić.

(StarMo)