Naslovnica Mostar Dabići tvrde: Uzeli su nam zemlju u Humilišanima!

Dabići tvrde: Uzeli su nam zemlju u Humilišanima!

701
foto: Top portal

Mostar — Na zemlji srpske porodice Dabić u mostarskom prigradskom naselju Humilišani (Bijelo polje) navodno su nelegalno izgrađeni osnovna škola, igralište i parking, a da, tvrdi se, ih “niko za to nije pitao, niti im je zemlja ikada plaćena”.

Nebojša i Siniša Dabić se tuže i sude već dugi niz godina, ali su izgubili parnice. Sada čekaju da im Grad Mostar, kako kažu, “isplati njihovu otetu imovinu”. Nedaleko od izgrađene škole su i dvije porodične kuće, spaljene i porušene.

”Na zemlji pokojnog djeda Milana –Miće Dabića je napravljena škola. Zemljište je proglašeno napuštenim od strane tadašnje Opštine Mostar Sjever. Mi smo tek nakon što je škola napravljena od povratnika saznali da je škola izgrađena na našoj zemlji. Tražili smo objašnjenja od tadašnje Opštine Mostar-Sjever. Nikada nam nisu izašli u susret”, priča za topportal.info Nebojša Dabić.

On kaže da je ta zemlja “bila u vlasništvu njegovog djeda 1/1, te da je uzeto oko 2700 metara kvadratnih pored puta”.

Na ostatak parcele ostavljen je tek uski put. Nebojša Dabićkaže da je nakon smrti djeda zemlja prešla na baku Slavojku Dabić koja 2007. odlučila da pokrene tužbu protiv Grada Mostara i tražila da se škola ukloni.

Braća Siniša i Nebojša kažu da nakon svega što su doživjeli, osjećaju da nisu poželjni u svom, mjestu.

”Osjećam se kao da nisam poželjan ovdje. Nedaleko odavde je kuća i imanje. Porušena. Nismo dobili ni jednu ciglu donacije. Ovo je čista otimačina”, navodi Nebojša Dabić.

Više na Top portalu…

(StarMo)