Naslovnica Život CZK raspisao Foto konkurs na temu vode

CZK raspisao Foto konkurs na temu vode

576
foto arhiva

Mostar — Centar za kulturu Mostar organizira fotografski konkurs pod nazivom “U vodi svijet” koji će biti otvoren do 2. marta, a s ciljem “razvijanja svijesti o važnosti vode i osvješćivanja stanovništva o pravilnom odnosu prema zaštiti i čuvanju vode”.

“Pozivamo sve one koji se fotografijom bave amaterski da se prijave na naš fotografski konkurs. Nije važno hoće li to biti fotografija s neke rijeke, jezera, mora ili bilo kakav simbolički ili metaforički prikaz vode u našem i vašem svakodnevnom životu, samo neka vaša inspiracija bude voda”, kazali su organizatori.

Četrdeset najboljih fotografija bit će predstavljeno na izložbi u Centru za kulturu, organiziranoj povodom Svjetskog dana voda, odnosno krajem marta. Autor najbolje fotografije osvojit će 200 maraka, druga nagrada je 150 maraka, dok će trećeplasirani autor osvojiti nagradu od 100 maraka.

Fotografije koje sudionici šalju trebaju biti autorske, svaki autor može poslati maksimalno tri fotografije, krajnji rok za prijem radova je ponedjeljak, 2. ožujka, a fotografije s prijavom slati na e-mail adresu mostarski.ba@gmail.com s naznakom Prijava za Foto-konkurs “U vodi svijet”, priopćili su organizatori.

Također, fotografije trebaju biti urađene fotoaparatom ili mobilnim telefonom u adekvatnoj rezoluciji, te isključivo u digitalnoj formi u “JPEG” formatu. Maksimalna veličina fotografije može biti 5 MB, a fotografije ne smiju imati vodeni žig i moraju biti minimalno 3000 piksela po dužoj strani.

Sve prijave trebaju sadržavati ime i prezime autora, opis fotografije ako autor to smatra potrebnim te kontakt podatke autora (broj telefona, e-mail adresa), stoji u najavi.

(StarMo)