Naslovnica Mostar CZ: Prijave o okupljanju na javnom mjestu…

CZ: Prijave o okupljanju na javnom mjestu…

310
foto: ilustracija

Mostar — U posljednja 24 sata Operativni centar civilne zaštite i vatrogastva HNK je zaprimio dvije prijave građana u vezi sa korona virusom COVID-19, a odnosile su se na okupljanja većeg broja građana na jednom mjestu i na veći broj kupaca u jednoj trgovini.

Urađena su i dva sanitarna upitnika za osobe koje nemaju prebivalište na području HNK, saopšteno je u nedjelju ujutro iz OC-a CZV-a HNK.

U izvještaju se navodi i kako je sekretar Crvenog križa dostavio lijekove i druge potrepštine u samostan časnih sestara u Međugorju, a volonteri crvenog križa dostavljali su humanitarnu pomoć i pomagali na uređenju izolatorija.

U Konjicu, u proteklom periodu na području te opštine do 3. aprila obavljeno je ukupno 179 testiranja, od kojih je ukupno 28 lica pozitivno na COVID-19.

Do 4. aprila 2020. godine preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Pripadnici Policijske stanice Konjic kontrolisali su ukupno 123 lica, 1 lice je prekršilo mjeru izolacije i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak. Broj lica kojima je prestala mjera je 134. Ukupan broj kontrolisanih lica na dan 4. aprila je 257.

Što se tiče opštine Jablanica, u izvještaju CZ-a se uz ostalo navodi da je ukupan broj pozitivnih lica na COVID-19 na području te opštine 7. Pripadnici PS Jablanica izvršili su 30 kontrolnih provjera samoizolacije i nije bilo kršenja naredbi.

U opštini Prozor-Rama, pripadnici policije su izvršili provjeru mjere samoizolacije za 52 osobe i utvrdili da se te mjere poštuju. Ukupan broj lica pod zdravstvenim nadzorom samoizolacije je 67. Ukupan broj pristiglih osoba iz inostranstva na području opštine Prozor je 303. Tokom jučerašnjeg dana evidentirano je i 5 dolazaka osoba koje imaju prebivalište u drugim opštinama BiH.

(StarMo)